Stichting Bedrijfsgeschiedenis

Nieuwsbericht

Vacature bedrijfshistoricus NIOD

Het NIOD zoekt op zo kort mogelijke termijn een ervaren onderzoeker in een verkennend onderzoeksproject over de geschiedenis van de Nederlandse Spoorwegen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De onderzoeker is deel van het team dat zich richt op een uitgebreide verkenning van archiefbronnen, literatuur, benaderingen en vergelijkende studies in binnen- en buitenland. Doel van het vooronderzoek is te komen tot een rapport met een beredeneerd voorstel voor een mogelijk voortgezet onderzoeksproject. De werkzaamheden, zoals beschreven in het projectvoorstel, worden in onderling overleg binnen het team verdeeld. Het projectvoorstel is op te vragen bij het NIOD-secretariaat: bestuurssecretariaat@niod.knaw.nl

Het project zal starten op zo kort mogelijke termijn en heeft een looptijd van een half jaar (voltijds) tot maximaal 1 jaar (halftijds), in onderling overleg met het team.

Je hebt:

  • ruime ervaring op het terrein van moderne bedrijfsgeschiedenis, in het bijzonder in Nederland
  • deskundigheid op het terrein van publiek-private bedrijven (strekt tot aanbeveling);
  • aantoonbaar ervaring met onderzoek in Nederlandse en buitenlandse archieven;
  • een goed analytisch inzicht;
  • uitstekende schrijfvaardigheid;
  • goede kennis van Nederlands en Duits.

FUNCTIE-EISEN

Je bent:

  • gepromoveerd
  • een teamplayer;
  • beschikbaar op korte termijn.

ARBEIDSVOORWAARDEN

Het NIOD biedt een inclusieve, internationaal georiënteerde en op samenwerking gerichte werkomgeving waarin u de mogelijkheid krijgt om zelf initiatief en verantwoordelijkheid te nemen.

De onderzoeker wordt ingedeeld in UFO profiel Onderzoeker 3, schaal 11. Voor deze functie geldt een salariëring bij volledige werktijd (38 uur) van minimaal € 3.746 tot maximaal € 5.127.

Aanvullend op het salaris komt 8 % vakantie-uitkering en een eindejaarsuitkering van 8.3%.

WERKGEVER

NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies

Het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies (NIOD – KNAW) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. De expertise van het NIOD ligt bij de verspreiding van kennis over de Tweede Wereldoorlog, de Holocaust en genocide. Naast wetenschappelijk onderzoek biedt het NIOD een inhoudelijk sterke en intensieve dienstverlening. Zowel professionals als particulieren kunnen bij het NIOD terecht voor informatie of het raadplegen van de uitgebreide collectie.

ADDITIONELE INFORMATIE

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met prof. dr. Frank van Vree, directeur NIOD, via f.van.vree@niod.knaw.nl.